Detta är nog det svåraste inlägg vi har skrivit

Hej,


Detta är nog det svåraste inlägg vi har skrivit. 


Vi tror inte det finns något bra tillfälle för nyheter som de vi kommer med nu, angående våra lokaler i höst. Åk nio är iväg i Berlin på studieresa och åk 8 är iväg på prao, men vi känner att det är viktigt att alla får reda på situationen så fort som möjligt.

Ingen av de lokaler vi hade stort hopp om att få som lösning inför hösten kommer vara klara för inflytt och vi måste nu börja förbereda oss för en nedläggning av Humfryskolan, för som det ser ut idag så kan vi inte starta upp i augusti.

Vi har kontaktat kommunen för att se om det finns någon evakueringslokal som vi kan använda under ett år för att få möjlighet till en fortsättning, där har vi inte än fått svar.

De andra tre alternativen, de som vi trodde på har visat sig att de inte hinner lösa sig tillräckligt snabbt.

Därför förstår vi att ni behöver, och vi ber er om, att börja söka ny skola i höst, för läget är så kritiskt just nu. 

Vi hoppas på en lösning, vi arbetar febrilt med att kolla igenom möjligheter än en gång, vi ringer och hör med skolor om de har några klassrum över som vi kan hyra in oss i, vi ber kommunen om evakueringslokaler, sådana lokaler som används om en skola förstörs och reservlokal behövs, vi ber vänner om hjälp.

Så vi har inte gett upp men läget är så kritiskt att vi inte kan räkna med att Humfryskolan kan starta upp i höst.

Under hela veckan så är lärarna här på skolan de vanliga tiderna och finns här för eleverna. Om eleverna i åk 8 behöver komma till skolan och prata med varandra och lärarna så är vi här för dem också, se bara till att deras praktikplatser har koll på vilka timmar de avviker för att komma till skolan.

Skolkuratorn, Marie, finns också till förfogande, vill ni boka tid för ert barn så ring henne på 070-7479818.

Vill ni ta kontakt med er hemskola eller ansöka om plats på annan kommunal skola så hittar ni dessa uppgifter på länken: http://malmo.se/Forskola--utbildning/Grundskola/Grundskolor-och-forskoleklass/Att-valja-skola/Hitta-din-hemskola.html Malmö kommun är informerad om läget.

Har ni frågor så mejla dem gärna till oss, per@humfryskolan.se . Är det många liknande frågor så sätter vi samman dem i ett mejl och svarar er allesammans, så ha lite tålamod om det dröjer lite med svaret, vi försöker svara så snabbt vi bara kan.

Mvh

Per, Hasse, Fredrik och Julia.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen