Vad händer?


Detta händer på Humfryskolan Malmö:

Sexorna på Humfry Malmö arbetar med olika bidrag till tävlingen MediaSmart som går ut på att göra den bästa reklamkampanjen för någon av organisationerna Barncancerfonden, Rädda barnen eller WSPA.

Årskurs sju arbetar för tillfället med ett projekt om livskvalitet, baserat på den pedagogiska modellen INDEX: Design To Improve Life. Eleverna ska utforma projekt som bygger på designtänkande och möjligheter till att förbättra människors liv. Bland annat arbetar eleverna med att få till ett kulturhus för unga i Malmö, bygga futsalarena, vidcon event och hur vi ska få människor att bemöta varandra på ett trevligare sätt.

Våra åttor är igång med en podcast som kallas Vad sysslar du med? en podcast om olika yrken. Av elever för elever. Elever intervjuar olika yrkesverksamma människor för att ta reda på hur deras arbete funkar, vad gör man, hur blir man det osv. Syftet med podcasten Vad sysslar du med? är att öka nyfikenheten och förståelsen för hur intressen och kunskaper kan användas på en arbetsmarknad. Varje avsnitt är 5-10 minuter långt och kommer att finnas gratis på iTunes eller på humfryskolan.se. Omfattningen består av 20 avsnitt som produceras och publiceras under läsåret 2013/2014.

Niorna är i startgroparna för ett projekt som ska mynna ut i filmen Vart är vi på väg?. Målet med projektet är att lyfta fram elevernas syn på sin framtid utifrån ett nationellt perspektiv. Arbetet tar sin start i de olika skolämnenas perspektiv på framtida fenomen, t.ex. hur kan en hållbar utveckling se ut i framtidens Sverige, vad ska vi få vår energi ifrån, vad ska vi äta, hur och var ska vi bo och vad ska vi arbeta med. Funderingar kring dessa och andra frågor mynnar ut i en collagefilm, där små sekvenser vävs ihop till en berättelse.  Den ca. 20 minuter långa filmen är tänkt att bestå av ett collage av olika uttryck; dokumentära inslag blandas med poetiska segment, fiktiva scener och animation. 

Vi planerar också för en filmfestival till våren med kortfilmer producerade av Humfryskolans elever. Mer information om detta kommer längre fram.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Detta är nog det svåraste inlägg vi har skrivit