Sista dagen på Jamskolan.


Just nu avslutar vi konferensen om Jam2Jam, eller Jamskölan09, som den kallas, faktsikt en hyllning till att vi på skolan var bland de första som arbetade med Jam2Jam. Vi har fått testa nya versioner som man kan lägga in egen musik och film på för att öka möjligheterna avskapande i programmet. Har varit intressant och kul, har fått en massa nya idéer inte bara om Jam2Jam utan även om musik och media i skolan.

Igår var vi deltagare och satt som panelhönor i ett klassrum fullt med musiklärarstuderande. Vi visade hur vi arbetar med modern teknologi i skolan och de blev mycket imponerade av vårt bloggande, läxmejlande och skola24. jag valde att visa dessa sätt istället för Final Cut och Garageband som är mer eller mindre standard här på deras skolor. Avslutningsvis visade jag ett klipp från Genant säsong 2, "Dikter i diktatur" och det satte fart på deltagarna!

De skrattade högt och var mycket imponerad av våra elevers jobb men avskräckta för innehållet, inte för att de själva hade problem med det utan för att de aldrig, enligt dem själva iallafall, skulle kunna arbeta med ett innehåll på det sättet. De fick hela sammanhanget att vi gör program där det behövs både allvarliga inslag samt skämtsamma inslag och att vi arbetat länge med Andra världskriget innan eleverna kom till att göra sketchen. Men de fortsatte säga att de inte skulle tillåtas arbeta så, de ville nog men skulle inte få.

Så kära elever, ta till er deras beröm och vi ska nog alla vara glada för att vi i Sverige inte begränsar innehållet i skolundervisningen.

Konferensdeltagarna från USA har fått en dvd var med sketchen översatt och de kommer diskutera på gymnasienivå om varför man inte vågar diskutera dessa frågor på högstadienivå hos dem. Så nu kan vi lägga till Wisconsin och Illinois som Genant-tittare!

Just nu har vi rast från planeringen för Jam2Jams framtid så jag passar på att posta ett inlägg här.

På bilden ser ni en del av campus på unversitetet QUT där vi sitter och jobbar. Ser fram emot att komma och kola in våra nya lokaler och vad som hänt med dem!

/Per

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Detta är nog det svåraste inlägg vi har skrivit