Info om hemkunskapslägret nästa vecka

Hej alla nior!

Det gick supersnabbt och var nästintill en alltför hektisk vecka så vi känner att vi inte riktigt hunnit stämma av inför måndagen, men det är lugnt! Ni har en massa goda idéer så det kommer bli bra.

Några saker bara att tänka på. Grupp två har inte haft möjlighet att planera och ta ut recept inför måndagens inköp p g a olika saker så ni får gärna höra av er till varandra i helgen för att snacka om vad ni ska laga. Ett tips är att dela upp förrätt, huvudrätt och efterrätt så ni får vars ett recept att ta fram. Skulle ni inte få tag på varandra i helgen så kommer jag ta med recept som ni får följa och handla efter, så ni hamnar inte utanför utan mat på något sätt, det är ju bara det att ni får göra den mat jag gillar... ;-)

Jag kommer beställa alla mejeriprodukter från en affär i Blekinge så jag behöver tillmejlat era recept och hur mycket mejeriprodukter ni behöver beställa helst idag, men det får gå t o m söndag. Glöm inte räkna med frukost!

Behöver ni specialredskap måste ni också meddela det.

Här kommer grupperna och när ni ska laga mat:

....................
Grupper till hkk-lägret i Blekinge:

Grupp 1 lagar vegetariskt
Daniella
Jonna
Johan

Grupp 2
Ludde
Arvid
Aisza

Grupp 3 lagar vegetariskt
Carolina
Dafina
Jonas
Chanelle
Erika

Grupp 4
Bojan
Vincent
Emma
Clara
Rasmus

Måndag: Grupp 1 lagar mat till sig själva och grupp 3 plus en lärare. Grupp 2 lagar mat till sig själva och grupp 4 plus en lärare.

Tisdag morgon: Grupp 1 ordnar frukost till sig själva och grupp 3 plus en lärare. Grupp 2 ordnar frukost till sig själva och grupp 4 plus en lärare.

Tisdag kväll: Grupp 3 lagar mat till sig själva och grupp 1 plus en lärare. Grupp 4 lagar mat till sig själva och grupp 2 plus en lärare.

Onsdag morgon: Grupp 3 ordnar frukost till sig själva och grupp 1 plus en lärare. Grupp 4 ordnar frukost till sig själva och grupp 2 plus en lärare.
..................


Sedan träffas vi kl 8 på måndag morgon med all packning! Rolf kommer ta köra våra inhandlade varor till centralen, därifrån tar vi hand om allt själva.

Kopierar in infon jag mejlat till föräldrarna, där finns karta och lite länkar till vart vi ska. Hör av er via mejl eller telefon i helgen om ni undrar något. Fråga hellre en gång för mycket, jag har telefonen på och kollar mejlen några gånger per dag i helgen.

..........................
Föräldrainfo:

Hemkunskapsläger:

Var: Hälleviks camping utanför Sölvesborg/Mjällby i Blekinge. Boende i stugor, ta med sängkläder/sovsäck. Info om campingen: www.hallevikscamping.se

När: Måndag den 26 april. Vi samlas alla på Willys Malmö, Celsiusgatan 38,
212 14 MALMÖ kl 8.00, med packning, för att göra våra inköp till lägret. Var i tid
, vi har tåg att passa kl 10.00. Hem onsdagen den 28 april runt kl 15.00. Färdsätt är tåg och buss. Skolan betalar all uppehälle och mat, eleverna behöver inte ha med sig några pengar.

Alla behöver ta med egen lunch att äta på tåget.

Sitter ni vid datorn och läser detta så klicka här och sök efter Willys i Malmö så får ni fram en karta: http://willys.se/showdoc.asp?docid=617

Vilka: Åk nio plus Per och Hasse.

Vad ska göras?

Eleverna ska få göra ett hem- och konsumentkunskapsprojekt på två dagar som innefattar att göra budget, handla och planera för matlagning efter olika premisser.

Vilket betyder att de ska handla sin egen mat som de sedan ska laga, hålla sin uppsatta budget, visa att de klarar av att laga mat under ansvar, följa recept och hålla god hygien i köket.

Vi kommer också under tisdagen åka båt ut i Blekinge skärgård till Hanö på studiebesök (www.hano.nu). Där kommer vi vara oberoende om det är regn eller sol, så kläder för alla väder behövs tas med. Ta inte med badkläder, vi tillåter inte någon elev att bada under lägret.

...........................

Ska bli kul det här!

Om ni är oroliga över att ni inte ska bli mätta när vi är iväg får ni väl kolla in:
Mvh

Per och Hasse

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Detta är nog det svåraste inlägg vi har skrivit