Nästa vecka börjar Radio Genant!

Nästa vecka är det världspremiär för Radio Genant och tillsammans med RFSL i Malmö och Folkhälsan i Malmö stad kan vi göra detta möjligt.

Här är pressmeddelandet som skickats ut till media i Malmö och södra Sverige:

Genant – inget att skämmas för!

Unik satsning i Malmö: Skolelever gör sex- och samlevnadsprogram som sänds en gång i veckan över närradion i Malmö i samarbete med RFSL:s radiostation MGR.

Vid högstadieskolan Humfryskolan i Malmö har eleverna sedan några år tillbaka producerat ett TV-program om sex och samlevnad som heter Genant och som sänts på olika lokala tv-kanaler i Sverige och Tyskland. Nu i höst vill man omvandla tv-programmet till ett radioprogram som eleverna ska producera och sända via en existerande kanal. Samarbetspartnern blev Malmö Gay Radio, som alltid ägnat stort utrymme i sändningarna åt just sex- och samlevnadsfrågor.

– Tanken är att vi ska fylla varje program med ett tema, som reportage och sketcher kretsar kring, samt en intervju med kända eller okända människor som tillför temat något, säger Humfryskolans biträdande rektor Per Sköld. Eleverna ska verkligen få välja själva så långt som möjligt. Även musiken blir egenproducerad: en låt inspelad med våra elever ska vi försöka få med i varje program.

– Vi välkomnar detta samarbete, ser det som klart positivt och en förstärkning av vår programverksamhet, säger Claes Gylling, ansvarig utgivare för MGR. Genant tilldelas 15 minuter av vår veckotimme, som sänds på FM 90,2 MHz, och även kan höras via internet.
Genant börjar sändas onsdagen den 14/10 kl 17.

Medfinansiär till satsningen är Folkhälsan i Malmö, som även samarbetat med Humfryskolan med deras TV-version av Genant.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen