Ukraina film!

Det var ett par veckor sedan vi hade läkarstuderanden från Ukraina på besök hos oss. De var nyfikna på vårt arbete med Genant, hur vi arbetar med sex och samlevnad i en högstadieskola.

Väl på besök riggades det upp en kamera i vårt eget green screen-rum för att filma våra gäster och visa på ett enkelt sätt hur man kan arbeta rent tekniskt med green screen-teknik. D v s hur man filmar någon framför en helt grön bakgrund och tar bort all grön färg i redigeringsprogrammet och ersätter med en annan bakgrund. Ja, kolla in filmen nedan så ser ni! Det är Mani i åk 9 som redigerat och fixat med filmen.Kan också tipsa om några länkar där våra elever stoltserar med bidrag. Chanelle i sjuan vann en fototävling kring drycken Mer! Kolla in hennes vinnande foto som bla gav henne en halvårsförbrukning av Mer samt en kamera. Grattis!

Länk:
http://bilddagboken.se/p/contest.html?id=19&currentImage=0

Sedan har vi Stephanie i åk 8 som är med i senaste numret av tidningen GLÖD:
http://www.glod.se/t/Page____23666.aspx

Eleverna har varit duktiga på att skriva bloggar om bla URIX och om arbetet inför Genant 2,4, som dessutom har premiär idag, glöm inte kolla på TV-Malmö kl 18.30 ikväll, så vi har material till bloggen den här veckan och än mer.

Så håll utkik!

Till sist, Det var Labinot som klippte lösningen på gårdagens rebus, rätt svar var fiskespö. Labinot har numera en valfri dryck att hämta ut.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Detta är nog det svåraste inlägg vi har skrivit