Satellitskolans elever Mani och Andreas L har vunnit filmpris i Berlin!

Filmpris till Satellitskolan och eleverna Mani och Andreas.

Med anledning av den internationella dagen mot homofobi som genomfördes i Berlin delades det för förstagången ut kreativpriset ”Hands of Courage 2008”. Det anti-våld projekt mot homosexuella, MANEO i Berlin hade arrangerat en idétävling där ungdomar och vuxna mellan 14 och 25 år i Tyskland och övriga Europa uppmanades att skicka in sina bidrag till fyra olika kategorier. Eleverna från Satellitskolan bidrog med tre filmer till kategorin teater och film och inslaget som hade producerats av Mani Rad och Andreas Lundell utsågs av den kunniga expertjuryn som vinnare.

Via ett telefonsamtal som direkt sändes på söndagens Special-Event-Party i Berlin kunde Frank ta emot det glada beskedet om vinsten och samtidigt tacka projektledaren Bastian Fink från MANEO samt jurymedlemmarna för priset; ett pris som utöver med ett diplom honorerades med 500 Euro till skolan.

Detta är andra gången på två år att Satellitskolan får ta emot ett pris för sitt arbete. Redan i fjol hade TV-programmet GENANT vunnit ”RFSU-priset 2007”.

Här kan ni se vinnarfilmen:


Kommentarer

Johan sa…
Ett stort Grattis! Bra jobbat.
Anonym sa…
Bra film!

Populära inlägg i den här bloggen